پرش لینک ها

علت تاخیر در بوت شدن DVR و NVR ( دستگاه دوربین مدار بسته)

5/5 - (5 امتیاز)

علت تاخیر در بوت شدن DVR و NVR در چیست؟ اگر یک نصاب دوربین مدار بسته هستید و هنگام نصب دوربین مدار بسته با این مشکل مواجه شده اید که، در هنگام بوت شدن دستگاه دچار مشکل تاخیر در بوت شدن DVR و NVR شده باشد قطعا برایتان جای سوال دارد که چرا با چنین چالشی مواجه شده اید. در این حالت پروسه‌ای که در حالت عادی 20 یا 30 ثانیه زمان می‌گرفت، حالا تبدیل به پروسه چند دقیقه‌ای شده است و زمان زیادی را از شما حدر می دهد. در این مقاله از سری مقالات آموزشی گروه نظارت گستر ایمن برانیم تا علل این اتفاق را باهم بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: عوامل تاثیرگذار بر تعرفه قیمت دستگاه ضبط ویدئویی DVR

علت تاخیر در بوت شدن DVR و NVR در چیست؟

اولین مورد و در عین حال مهمترین دلیلی که موجب تاخیر در زمان بوت شدن DVR و NVR می شود مرتبط به پاور دوربین است. اگر پاوری که استفاده میکنید برای دستگاهتان مناسب نباشد، یعنی آمپر پایینی داشته باشد یا خراب باشد، دستگاه در زمان بوت شدن با مشکل مواجه می شود.

دومین دلیلی که میتواند، علت تاخیر در بوت شدن DVR و NVR باشد، ایراد در هارد دوربین مدار بسته است. اگر میخواهید از این مورد اطمینان حاصل کنید باید هارد را از دستگاه جدا کرده و دوباره تست کنید. در این موارد وقتی هارد را از مدار اصلی خارج می­‌کنید، خواهید دید که دستکاه در عرض چند ثانیه بدون تاخیر بوت می‌شود و تصویر را نمایش می‌دهد.

بیشتر ببینید: آموزش ویدئویی نحوه راه اندازی NVR ایمو

علت تاخیر در بوت شدن DVR و NVR: هارد

گاهی تعمیرکار دوربین مدار بسته بر این باور است که هارد مشکلی ندارد زیرا، با وجود اینکه دستگاه با تاخیر بوت می شود، اما به هر حال بعد از بوت شدن، hard  را شناخته و پلی بک داده و تصاویر را ضبط میکند. اما سوال اصلی این است که اگر هارد سالم است پس چطور  باعث تاخیر در بوت شدن DVR و NVR می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال باید با مکانیزم بوت شدن دستگاه که در ادامه توضیح میدهیم آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: معرفی دستگاه ضبط ویدئویی DHI-NVR5232-EI

مکانیزم بوت شدن دستگاه ضبط ویدئویی:

دستگاه در هنگام روشن شدن زمانی که در حال بوت شدن است، فرآیند گام به گامی را طی می‌کند. یکی از این مراحل شناخت سخت افزار‌های ورودی و خروجی دستگاه است. در این مرحله هارد و … چک می شوند. در زمانی که هارد چک می شود چند حالت ممکن است رخ دهد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

  1. حالتی که هارد به دستگاه متصل نیست

در زمانی که دستگاه بوت می شود، CPU، سیگنالی را به هارد ارسال می کند. با توجه به اینکه هارد به دستگاه متصل نیست، لذا نتیجه گیری به راحتی صورت می گیرد و دستگاه بوت می شود. در این مورد، اخطار عدم شناسایی hard روی دستگاه ارسال می شود

  1. حالتی که هارد به دستگاه متصل است و سالم است

سیگنالی که در این وضعیت از پردازنده مرکزی به طرف hard ارسال می شود را هارد دریافت کرده و باز می گرداند. نتیجه گیری به سرعت انجام شده و بعد از چند ثانیه دستگاه کامل روشن می‌شود و بدون اخطار بالا می‌آید.

  1. حالتی که هارد روی دستگاه متصل است ولی هارد خراب شده 

این حالت نیز دقیقا شبیه به حالتی است که هارد روی دستگاه وجود ندارد. یعنی هنگامی که CPU، برای هارد سیگنال ارسال می‌کند، چون هارد خراب است، آن سیگنال را دریافت نکرده در نتیجه دستگاه با پیغام خطای عدم شناسایی hard مواجه می شود.

  1. حالتی که هارد خراب است ولی ارتباط آن با مدار قطع نشده است

در این حالت هارد دچار مشکل است اما به صورت کامل خراب نشده است. با این حال نمی‌تواند ارتباط خوبی با دستگاه در زمان بوت شدن برقرار کند. در این وضعیت CPU، مدام به هارد سیگنال میفرستد اما هیچ جوابی دریافت نمیکند. پس این پروسه ارسال و انتظار برای دریافت پاسخ، چندین بار تکرار شده و نهایتا علت بوت نشدن دستگاه دوربین مدار بسته (dvr/nvr) و یا تاخیر در آن می شود.

تذکر: در مواردی مانند مورد چهار که هارد خراب است ولی ارتباطش با مدار قطع نشده است، حتما باید این مورد که هارد شناسایی شده است یا نه را چک کنید. چراکه احتمال اینکه هارد شناسایی نشده باشد نیز است. اگر هارد شناسایی شود یک پیغام خطا مبنی بر خراب بودن هارد را دریافت می کنید. این پیغام خطا، این موضوع را می‌رساند که نباید روی این هارد در طولانی مدت حساب باز کنید. در نهایت به فکر هارد جدید برای دستگاه خود باشید.