پرش لینک ها

مقایسه پورت SATA و ESATA باهم

5/5 - (1 امتیاز)

مقایسه پورت SATA و ESATA

پورت ها یکی از اجزای تشکیل دهنده ی دستگاه های ذخیره ساز تصاویر دوربین مداربسته چون DVR و NVR است که وظیفه ی آن انتقال و استخراج اطلاعات از دستگاه است. پورت ها انوع مختلفی دارند که از جمله پورت های مهم یک دستگاه ذخیره ساز DVR یا NVR، پورت های SATA و ESATA آن هستند. اما بنظر شما این دو پورت چه تفاوت ها و وجه اشتراکاتی با یکدیگر دارند؟ در این مقاله از سری مقالات آموزشی شرکت نظارت گستر ایمن به بررسی و مقایسه پورت SATA و ESATA دستگاه ذخیره ساز خواهیم پرداخت.

پورت sata چیست؟

کلمه ی SATA مخفف عبارت Serial Advanced Technology Attachment به معنای تکنولوژی ارتباطی پیشرفته است. اغلب دستگاه های ضبط دوربین مداربسته DVR و NVR از پورت SATA استفاده می کنند. وظیفه این پورت اتصال هارد دیسک به دستگاه است تا بتواند انتقال داده از این درگاه را به سادگی انجام دهد. دلیل محبوبیت پورت sata این است که سرعت انتقال داده آن تا حد زیادی از هم گروه های خود مانند USB 2.0, IEEE 1394, or FireWire 400 بالاتر است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع پروتکول های دوربین های تحت شبکه

پورت Esata چیست؟

پورت ESATA

اما در پاسخ به این سوال که  eSATA چیست، باید بگوییم E sata نیز همانند SATA یک پورت است که از آن برای انتقال و استخراج اطلاعات از دستگاه دوربین مداربسته استفاده می شود. معمولا در اکثر دستگاه های که مجهز به پورت SATA هستند این پورت نیز قابل تعبیه است. سرعت انتقال داده این درگاه بسیار بیشتر از ساتا است. eSATA مخفف عبارت External SATA است. پس حتما برایتان روشن شده است که E sata یکی از انواع SATA و یا بهتر بگوییم همان پورت اکسترنال sata است. از دیگر مزیت هایی که eSATA نسبت به SATA دارد، این است که امکان اتصال و انتقال داده با دستگاه های ذخیره سازی خارجی رانیز دارد. شما می توانید از فضای بیرون کیس کامپیوتر یا دستگاه دی وی ار یا ان وی آر به پورت eSATA دسترسی داشته باشید. eSATA از پروتکل های مشابه SATA پشتیبانی می کند.

تفاوت های پورت sata و esata باهم

توجه داشته باشید که این دو پورت از نظر ظاهری با همدیگر هیچگونه تفاوتی ندارند اما از لحاظ عملکردی تفاوت های بسیاری دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:

  • تفاوت در نوع اتصال: پورت SATA  به مادربورد کامپیوتر وصل می‌شود، در حالی که پورت eSATA برای اتصال به کامپیوتر یا DVR دوربین شما وصل می شود.
  • تفاوت در سرعت انتقال داده: از پورت SATA برای اتصال دستگاه‌های داخلی استفاده شده و سرعت انتقال داده آن حدودا 600 مگابیت تا 6 گیگابیت بر ثانیه است؛ این در حالی است که پورت eSATA برای اتصال دستگاه‌های خارجی استفاده شده و سرعت انتقال داده آن تا 6 گیگابیت بر ثانیه است.
  • تفاوت در سازگاری با دستگاه‌های خارجی: پورت SATA با دستگاه‌های خارجی سازگاری ندارد. ولی پورت eSATA برای اتصال دستگاه‌های خارجی به کار می‌رود و با هارد اکسترنال و حافظه جانبی سازگار است.
  • تفاوت در انعطاف‌پذیری: پورت ESATA قابلیت Plug-and-Play را دارد؛ یعنی بدون نیاز به راه‌اندازی سیستم عامل و نصب درایور، در سیستم شناخته میشود. این در حالی است که اغلب پورت‌های SATA این قابلیت را ندارند.
  • تفاوت در منبع تغذیه: در برخی موارد پورت ESATA به منبع تغذیه جداگانه ای نیاز دارد؛ در حالی که پورت SATA به منبع تغذیه داخلی رایانه متصل میشود.

مقایسه پورت sata و esata

مقایسه پورت SATA و ESATA

از شاخص ترین تفاوت های بین SATA و eSATA این است که ساتا یک پورت داخلی و ایساتا یک پورت خارجی است. کابل های eSATA معمولا بسیار باریک بوده و تقریبا تا حدود 2 متر طول دارند. از دیگر مزایای کابل های eSATA اینکه مدیریت بسیار راحت تری دارند. در حالی که کابل های SATA موازی، بسیار عریض تر و حدود متراژ آن 45.7 سانتی متر هستند. از مهم ترین نقاط قوت eSATA، به نسبت SATA سرعت بالای آن است. از مهم ترین دلایلی که موجب بالا رفتن سرعت انتقال Esata شده است، ترجمه داده ها است. برخلاف رابط های USB و FireWire، eSATA این پورت ها مجبور نیستند داده ها را بین رابط و رایانه ترجمه کنند. همین امر نیز، موجب سرعت انتقال داده ها در برخی موارد تا شش برابر می شود. در عین حال ساز و کار این پورت ها به صورتی است که در منابع پردازنده کامپیوتر صرفه جویی می کند و نیاز به چیپ اضافی نیز ندارد.

E sata بهتر است یا USB 

مقایسه پورت SATA و ESATA هنگامی که برای اولین بار از فناوری eSATA پرده برداری شد، در مقایسه با فناوری های موجود در دستگاه های دوربین مدار بسته USB 2.0 و FireWire عملکرد بسیار بالاتری داشت. با این وجود، پس از معرفی USB 3.0، همه چیز تغییر کرد. USB 3.0 در مقایسه با USB 2.0 بسیار فول آپشن به حساب می آید. به طور مثال سرعت انتقال USB 3.0 بسیار بالاتر از USB 2.0  و E sata است. همچنین USB 3.0 می تواند به عنوان کانکتور برق نیز عمل کند. در ساختار USB 3.0 همچنین فناوری Bulk Streams نیز معرفی شده است که باعث می‌شود انتقال جریان داده‌های متعدد به طور همزمان انجام شود. این ویژگی یعنی فایل‌های بزرگ مانند ویدیوهای HD را می‌توان بسیار سریع‌تر از USB 2.0 که برای فایل‌های بزرگ طراحی نشده بود، منتقل کرد.

در سطح نخست، بروز ترین نسخه e SATA در حداکثر سرعت انتقال خام از USB 3.0 بهتر است. USB 3.0 با حداکثر سرعت انتقال 5 گیگابیت بر ثانیه و eSATA با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه داده ها را منتقل می کنند. البته این اصلا، بدان معنا نیست که eSATA از usb 3.0 برتر یا بهتر است، زیرا حداکثر سرعت به ندرت منعکس کننده سرعت عملی است. فناوری‌های زیربنای هر رابط بسیار متفاوت است و نمی توان گفت که یکی لزوما برتر از دیگری است. طبق یک آزمایش، با یک هارد دیسک خارجی، USB 3.0 در سرعت خواندن 20 درصد سریعتر از eSATA است، اما eSATA سرعت نوشتن بالاتری دارد و در این اندازه حدود 20 درصد سریعتر از USB 3.0 است. علاوه بر این، دستگاه‌های USB 3.0 برخلاف ایساتا معمولاً نیازی به اتصال برق خارجی ندارند.

برخی از هاردهای اکسترنال نیز وجود دارند که دارای هر دو رابط USB و eSATA هستند و احتمالاً سرعت انتقال یکسانی را برای یک هارد دیسک دریافت خواهید کرد. به طور کلی، سرعت توسط خود هارد اکسترنال محدودتر از نوع رابط مورد استفاده خواهد بود. در نتیجه از هر رابطی که تمایل دارید می توانید استفاده کنید.

چطور esata را به usb تبدیل کنیم؟

برای تبدیل کردن پورت esata به USB باید از تبدیل کننده ها و آداپتورهای ویژه این کار استفاده کنید. برای مثال برای اتصال آداپتور NewerTech eSATA که مبدل eSATA است به USB 3.0 باید:

  • ابتدا درایو اکسترنال مجهز به eSATA خود را روشن کنید.
  • سپس آداپتور NewerTech را از طریق یک کابل استاندارد eSATA به درایو اکسترنال وصل کنید.
  • بعد از آن باید، آداپتور NewerTech را از طریق کابل USB 3.0 به پورت USB 3.0 لپ تاپ یا کامپیوتر PC وصل کنید. USB 2.0 نیز پشتیبانی می شود.

پس از راه‌اندازی می توانید، از درایو خود مانند هر دستگاه ذخیره‌سازی اکسترنال دیگر استفاده کنید. با این تفاوت که اکنون با مزیت سرعت USB 3، انتقال اطلاعات را انجام می دهید.

راهکار شرکت داهوا برای ESATA

مقایسه پورت SATA و ESATA شرکت داهوا تکنالوجی ، راهکاری ویژه ای را برای ذخیره تصاویر در مدت زمان بیشتر تحت عنوان دستگاه ESS ارائه نموده است که می توانید به کمک آن و پورت ESATA، دستگاه ذخیره ساز خود را به هاردهای بیشتری متصل کنید. توجه داشته باشید که دستگاه های ذخیره ساز با توجه به قابلیت ها و ویژگی هایی که دارند، ممکن است که در پشتیبانی از هارد از طریق ESATA عملکرد متفاوتی داشته باشند. اگر در محل نصب دوربین مدار بسته خود، نیاز به ذخیره سازی اطلاعات در مدت زمان طولانی دارید، توصیه می کنیم دستگاه ذخیره سازی DVR یا NVR را تهیه کنید که علاوه بر پشتیبانی از تعداد هارد بالا و قابلیت فشرده سازی تصاویر با فرمت H.265، از پورت ESATA یا USB 3.0 پشتیبانی کند.

جمعبندی تفاوت پورت های SATA و ESATA

همانطور که حتما تا کنون به خوبی متوجه شدید، اصلی ترین تفاوت های SATA و ESATA در این است که:

  1. SATA یک پورت داخلی و ESATA یک پورت داخلی به منظور عملیات پشتیبان گیری و ذخیره سازی، می باشند
  2. هنگام استفاده از ESATA می توانید از یک دستگاه واسط به منظور افزایش فضای ذخیره سازی استفاده نمایید.
  3. ESATA سرعت انتقال بسیار بالایی دارد.

برچسب ها: کاربرد پورت esata در لپ تاپ، تفاوت sata و esata، کابل esata، eSATA، مقایسه سرعت sata و usb3، پورت ساتا لپ تاپ