پرش لینک ها

Stream – آشنایی با انواع استریم دوربین مداربسته

5/5 - (8 امتیاز)

Stream در دوربین مدار بسته به چه معنا است؟ اگر به دنبال سرچ کلمه استریم در دوربین مدار بسته وارد این صفحه شده اید باید بگوییم که کلمه Stream به تنهایی به معنای جریان آب است اما در دوربین مداربسته به معنای اطلاعات تصاویر است. دانستن اطلاعاتی در رابطه با دریافت، ارسال و پردازش مسئله حائز اهمیتی بوده و باید در رابطه با آن اطلاعات کافی را داشته باشیم. به تعریف ساده تر، به خروجی تصویر در دوربین مداربسته تحت شبکه، استریم می گویند. مفهوم استریم در اغلب دوربین های تحت شبکه، صرف نظر از اینکه ساخت برند داهوا، هایک ویژن و… باشند و یا شکل ظاهری آنها دوربین بولت، دام و یا … باشد مطرح است. در این مقاله از سری مقالات آموزشی شرکت نظارت گستر قصد داریم با این مفهوم بیشتر آشنا شویم.

Stream در دوربین مدار بسته

Stream در دوربین مدار بسته یکی از وجوه تمایز انواع دوربین مدار بسته با یکدیگر است. همانطور که می دانید دوربین های مداربسته از حیث امکانات و تکنولوژی بسیار متنوع اند و هر کدام از آنها کاربری خاص خود را داشته و برای محیط خاصی مناسب هستند. این تکنولوژی ها در طول زمان مدام آپدیت می شود. Stream در دوربین مدار بسته یک وجه تمایز جذاب میان تجهیزات تحت شبکه و تجهیزات آنالوگ است. استریم که به آن جریان دوربین مدار بسته نیز می گویند، شامل یک سری از ویژگی هایی است که کاربر با تنظیم آنها می تواند به کیفیت و وضوح تصویر بالاتری دست پیدا کرده و در اصل تصویر مناسب تری را دریافت کند. هر دوربین تحت شبکه به طور میانگین یک تا سه نوع تصویر ویدیویی با کیفیت های مختلف را برای کاربری های خود ارسال می کند . به هر کدام از این جریان ها استریم می گویند.  استریم ها از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که مهمترین اجزای آن شامل وضوح تصویر دوربین ، تعداد فریم بر ثانیه ( FPS ) ، پهنای باند یا بیت ریت تصویر ، فرمت فشرده سازی می باشد. به تعریف ساده تر، به خروجی تصویر در دوربین مداربسته تحت شبکه، استریم می گویند. به عنوان مثال یک  Stream در دوربین مدار بسته می تواند با رزولوشن پایین تر برای نمایش زنده تصاویر باشد و جریان نوع دوم می تواند یک فیلم با کیفیت بالاتر و رزولوشن بالاتری دارا باشد.

عوامل تشکیل دهنده Stream در دوربین مدار بسته

استریم در دوربین مدار بسته

رزولوشن

اولین و مهمترین عاملتولید یک stream دوربین مدار بسته، رزولوشن دوربین شما است. اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که تاثیر مستقیم روی کیفیت تصویر دوربین دارند، یکی از این عوامل سرعت فریم دوربین می باشد.

فریم ریت (Frame Rate)

چنانچه بخواهید تصاویر یک دوربین مدار بسته معمولی را به طور طبیعی (یعنی بدون هیچگونه پرش تصویری) مشاهده کنید باید در یک ثانیه بین ۱ تا ۲۵ عکس را تماشا کنید. حال هر چقدر تعداد این عکس ها کمتر از این مقدار باشد چشم انسان تصاویر دوربین را بصورت فریز شده یا مقطع مقطع میبیند و هر چقدر تعداد این عکس ها در یک ثانیه بیشتر از این تعداد باشد تصویر طبیعی و بدون پرش مشاهده می شود که اصطلاحا به آن رئال تایم ( Real Time) میگویند. به زبان ساده تر به سرعت ارسال تعداد عکس در واحد ثانیه به مرکز کنترل، فریم ریت می گویند که تعداد آن نسبت مستقیم با کیفیت تصویر دوربین مدار بسته شما دارد. از عامل تاثیر گذار و سازنده در استریم دوربین مدار بسته ، فریم ریت دوربین است.

بیت ریت

بیت ریت تصویر و یا همان پهنای باند، از عوامل سازنده ی استریم ها است. بیت ریت دوربین در اصل نرخ ارسال اطلاعات در بستر شبکه را می گویند و بر حسب مگا بیت در ثانیه محاسبه می شود. اجازه دهید موضوع را با ذکر یک مثال برایتان توضیح دهیم.  مثلا بیت ریت یک دوربین سه مگا پیکسل در بستر شبکه می تواند ۳ مگا بیت در ثانیه باشد.

انواع Stream در دوربین های مداربسته

Stream در دوربین مدار بستهانواع دوربین های مداربسته بطور کلی دارای سه نوع Stream هستند که در ادامه به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت

Main Stream استریم اصلی

این نوع Stream در واقع بالاترین کیفیت فریم ریت و ریت قابل دستیابی به وسیله دوربین را تولید می کند و اصولا از آن برای ضبط تصویر دوربین روی مرکز کنترل استفاده می شود. تمامی مدل ها و برند های دوربین مداربسته به قابلیت استریم اصلی مجهز می باشند که توسط کنترل ضبط می شود.

Sub Stream استریم دوم (sub stream چیست)

نوع دوم نوع دیگری از استریم ها می باشند که در مقایسه با نوع اول از رزولوشن بیت ریت و فریم ریت پایین تری به نسبت به استریم اصلی برخوردار هستند. از این نوع از Stream در دوربین مدار بسته برای انتقال عکس ها و هرگونه تصاویر ثبت شده روی تلفن همراه با استفاده از اینترنت استفاده می شود. دوربین های زیادی هستند که به این نوع استریم ها مجهز نمی باشند و همین امر نیز می تواند دلیل بوجود آمدن مشکلاتی در زمان انتقال تصویر باشد. لازم به ذکر است که هنگام ثبت انتقال تصاویر تمامی تصویر های ثبت شده از کیفیت بالایی برخوردار هستند و این دلیل کند شدن سرعت انتقال می شود.

تذکر: اگر تعداد دوربین ها بالا باشد این تاخیر سیستم بسیار اذیت کننده خواهد بود.

اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
8
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x