پرش لینک ها

بررسی دوربین تشخیص حرکت (Mothin Detection)

4.3/5 - (31 امتیاز)

دوربین تشخیص حرکت

دوربین تشخیص حرکت یا همان  Motion Detection در کدام دسته بندی از انواع دوربین مدار بسته جای دارد؟ و استفاده از آن چه مزایا و معایبی دارد؟

تشخیص حرکت قابلیتی است که در سال های اخیر به دوربین مداربسته اضافه شده و انقلابی را در این زمینه پدیدآورده است. افزوده شدن امکاناتی نظیر تشخیص چهره و آنالیز هویت، فناوری تشخیص حرکت و… همگی موجب حیرت کاربران دوربین های مداربسته شده اند. در این مقاله از سری مقالات آموزشی گروه نظارت گستر ایمن می خواهیم به ساز و کار فناوری تشخیص حرکت یا Motion Detection در دوربین های مدار بسته بپردازیم و ببینیم که این فناوری چگونه به بهبود عملکرد دوربین های مدار بسته کمک می کند.

بیشتر بخوانید: سنسور تشخیص حرکت چیست و چطور کار می کند؟

دوربین تشخیص حرکت انسان چطور کار می‌کند؟

بیشتر دوربین‌ های مداربسته جدید، دوربین تشخیـص حرکت یا موشن دتکشن (Motion Detection) هستند. این دوربین‌ها حسگرهایی دارند که به کمک آن میتوانند هرگونه حرکتی را تشخیص دهند. مکانیزم عملکرد دوربین تشخیص حرکت به این صورت است که دو فریم متوالی را باهم مقایسه کرده و تغییرات صورت گرفته در هر فریم را نسبت به فریم قبلی تشخیص میدهد و اگر در تعداد کافی و مشخصی از پیکسل های موجود در فریم ها تغییری رخ دهد، نرم افزار دوربین مداربسته، حرکت را شناسایی کرده و عکس العمل مناسب (ضبط تصاویر، ارسال هشدار و … ) را نشان می دهد.

مثلا هنگامی که یک انسان یا یک شیء وارد محیط میشود،‌ در باز میشود، اجسام حرکت میکنند و …  قابلیت Mothin Detection در دوربین تشخیص حرکت  اقدام لازم را انجام می دهد. البته لازم به ذکر است که یکی از باگ های این دوربین ها این است که، تغییر ناگهانی نور در تصویر را نیز به عنوان حرکت شناسایی میکند.

تشخیـص حرکت از طریق آنالیز تصویر

دوربین تشخیص حرکت

یکی از روش های دوربین تشخیـص حرکت برای آنالیز حرکت در محیط آنالیز کردن فریم به فریم تصاویر است. به این صورت که این دوربین ها هر فریم تصویر را با فریم قبلی مقایسه کرده و تغییرات ناگهانی را پیدا میکنند. اگر این تغییرات به یک حداقل پیکسل مشخص برسد، دوربین متوجه حرکت اجسام داخل تصویر شده و اقدامات لازم را انجام میدهد.

تشخیص حـرکت به کمک مادون قرمز

دوربین تشخیص حرکت با استفاده از مادون قرمز، به این صورت کار میکند که دمای بدن اجسام را تشخیص میدهد. در نتیجه زمانی که یک جسم گرم از منطقه تحت پوشش دوربین عبور می کند، سطح انرژی مادون قرمز در محیط تغییر کرده و هشدارهای حرکتی دوربین تشخیص حرکت شما فعال میشود، در نتیجه دوربین شروع به ضبط تصاویر کرده و با زنگ هشدار، این فعالیت خود را به شما اعلام می کند.

مزایای دوربین تشخیص حرکت

دوربین تشخیص حرکت

 

 

  • دوربین های مداربسته معمولی به صورت دائمی و بدون وقفه ضبط تصویر را انجام می دهند. که لازمه ی آن داشتن فضای ذخیره سازی مناسب است. اما دوربین تشخیص حرکت از آنجایی که ضبط تصویر را محدود به زمان حرکت میکند در فضای ذخیره سازی تصاویر صرفه جویی میکند
  • تنظیمات پیشفرض دوربین تشخیص حرکت به گونه ای است که فقط در هنگام شناسایی حرکت در تصویر، ضبط انجام شود. بنابراین دستگاه ذخیره سازی DVR یا NVR زمانی شروع به ضبط تصاویر دوربین مداربسته می کند که دوربین حرکتـی را تشخیص داده باشد. این امر موجب افزایش طول عمر مفید دستگاه میشود.
  • از دیگر قابلیت های سیستم شناسایی حـرکت، ارسال پیام هشدار  به یوزر اصلی در زمان تشخیص حـرکت در تصویر دوربین مداربسته می باشد. با فعال نمودن این ویژگی سیستم هشدار فعال می‌شود و به محض تشخیص هر حرکتی مالک دوربین تشخیص حرکت مطلع شده و از وقوع هر رویدادی اطلاع پیدا میکند. از طرفی این قابلیت کمی شبیه به دزدگیر منزل عمل میکند.
  • دوربین تشخیص حرکت، نسبت به دوربین های معمولی دارای عملکرد حفاظتی بهتر و کارایی بالاتر بوده و امنیت بیشتری را فراهم می‌کنند.
  • استفاده از دوربین تشخیـص حرکت موجب میشود تا، نگهبان یا کاربر مربوطه تنها موارد مشکوک را مشاهده و دنبال کند، بدون اینکه رویداد مشکوک و مهمی از دید کاربر پنهان بماند و نیاز نباشد که به صورت تمام وقت به مانیتور ضبط تصاویر دوربین مدار بسته زل بزند. (کاهش خطای انسانی ناشی از خستگی مأمور کنترل کننده دوربینها)

خطاهای تشخیص حرکت در دوربیـن های مدار بسته

استفاده از دوربین تشخیص حرکت در فضاهای باز محدودیت‌های ایجاد میکند که از قرار ذیل هستند:

  • اختلاف سطح روشنایی را به عنوان یک حرکت تشخیص میدهند.
  • مجهز بودن به یک پردازنده باعث صرف زمان بیشتر جهت مقایسه چند فریم می‌شود
  • تشخیص حرکت فرد در شعاع دورتر دوربیـن بعید به نظر می‌رسد.
  • پایین بودن سرعت پردازش ممکن است با از دست رفتن برخی وقایع همراه باشد.
  • سیستم قادر به تشخیص شخص در حال حرکت در یک مسیر از شیء لرزان نمی‌باشد.
  • عدم کارایی حین تغییراندازه اشیاء به دلیل قرارگرفتن دردورنمای تصویر
  • تنها امکان محاسبه الگوریتم‌های ساده فراهم است.
  • به صدا در آمدن هر چند وقت یکبار آلارم در صحنه‌هایی با کنتراست بالا
  • در محیط‌هایی که در معرض تغییرات آب و هوایی قرار دارند، ناکارآمداند.
  • عدم توانایی در تشخیص اندازه اشیاء و به دنبال آن مشکل تنظیمات سیستم
  • عدم یکنواختی در تنظیم حساسیت با توجه به فاصله شیء
  • عدم توانایی در تشخیص فرق بین اشیاء کوچک تیره با کنتراست بالا و اشیاء بزرگ با کنتراست پایین
  • لرزش دوربین موجب به صدا درآمدن اشتباه آلارم می‌شود.
  • روش اندازه گیری سلولی مانع از تشخیص دقیق مکان شیء می‌شود.
  • محدودیت به استفاده در مناطقی با شعاع دید کم

قیمت دوربین مداربسته حساس به حرکت

دوربین تشخیص حرکت

برای استعلام قیمت سیستم تشخیـص حرکت و همچنین دریافت مشاوره رایگان برای اطمینان از این اصل که این دوربین مناسب محیط شما هست یا خیر، میتوانید با کارشناسان ما با شماره تماس 41217-021 در ارتباط باشید.

تنظیمات دوربین تشخیص حرکت:

فعالسازی قابلیت تشخیص حرکت به دو صورت انجام میشود.

1- از طریق تنظیمات دوربین

2- از طریق نرم افزار

این قابلیت پارامترهای مختلفی دارد که بسته به نوع نیاز و ویژگی های محل مورد نظر می توان آنها را فعال نمود.

حساسیت Sensivity:  چنانچه مقدار آن بسیار بالا باشد، دوربین نسبت به تغییرات جزئی روشنایی و نور حساس تر خواهد بود و چنانچه مقدار آن پایین باشد تنها نسبت به حرکات بزرگتر در تصویر واکنش نشان خواهد داد. اما به طور معمول چنانچه درصد حساسیت را بر روی 50 درصد قرار دهید سیستم نسبت به ورود سوژه های متحرکی در ابعاد بدن انسان واکنش نشان خواهد داد.

برچسب ها: دوربیـن حساس به حـرکت اندروید، دوربیـن مداربسته تشخیـص انسان، دوربین بی سیم تشخیص حرکت، تنظیمات motion detection، دوربین مداربسته الارم دار، لیست قیمت دوربین مداربسته

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x