پرش لینک ها

کابل پچ کورد چیست؟ PATCH CORD

5/5 - (1 امتیاز)

کابل پچ کورد چیست و چه کاربردی در یک پروژه دوربین مدار بسته دارد؟ اگر با اینترنت سروکار داشته باشید بی شک بارها پیش آمده که با کابـل شبکه و یا پچ کورد سروکار داشته باشید. در این مقاله از سری مقالات آموزشی نظارت گستر ایمن به معرفی این کابل می پردازیم. کابل پچ کورد یا کورد یک کابـل الکتریکی است که یک وسیله الکتریکی را به وسلیه دیگری جهت مسیر یابی سیگنال متصل می کند. عملکرد کابل کورد مانند سوئیچی که به کامپیوتر متصل شده باشد می ماند. کابل پچ کورد از نظر شکل ظاهری معمولا کوتاه بوده و در رنگ های مختلف در بازار موجود می باشند.

بیشتر بخوانید: دوربین لامپی چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع پچ کورد

آشنایی با انوع مختلف پچ کوردها

انواع کابل پچ کورد عبارتند از:

  • کابل های میکروفون
  • کابل های هدفون
  • کانکتورهای XLR
  • کانکتورهای RCA
  • کانکتورهای TT
  • کانکتورهای تلفن TRS
  • و …

بیشتر بخوانید: دوربین جاسوسی کنترل از راه دور چیست و چطور کارگذاشته میشود؟

تذکر: نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که پـچ کورد با کابـل مخصوص کابل کشی ساختار یافته استاندارد متفاوت است، چرا که معمولا کوردها برای افزایش انعطاف پذیری تابیده می شوند و این در حالی است که کابل استاندارد از مس ساخته شده است.

در حالت کلی کابل پچ کورد به دو دسته کلی مسی و فیبر نوری تقسیم می شوند. پچ کورد مسی یک کابـل بسیار انعطاف‌پذیر است که معمولا دو سر آن به واسطه سوکت RJ45 سربندی شده است. نکته جالب توجهی که در مورد کابل پچ کورد وجود دارد این است که این کابـل ها براساس نقش و موقعیتشان در سیستم کابل‌کشی اسم‌های متفاوتی دارند.

بیشتر ببینید: مشاهده کلیه محصولات برند داهوا

  • بعضی از انواع کابل پچ کورد برای اتصال زیرسامانه‌های کابل‌کشی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر ایت که این نوع از پچ کوردها نباید طولی بیش از ۵ متر داشته باشند.
  • نوع دیگری از پچ کوردها نیز وجود دارند که جهت اتصال تجهیزات به پریز به کار گرفته می شوند. این نوع از کابل پچ کورد نباید طولی بیش از ۲۰ متر داشته باشد. لازم به ذکر است که این نوع از کابل ها ثابت نبوده و می توانند برای موارد مختلفی به کار گرفته شوند.
  • پچ کوردهای نقاط تجمیع نوع دیگری از پچ کوردهای مسی است.

بیشتر بخوانید: دوربین دام چیست؟

کابل پچ کورد مسی

کابل پاچ کورد

نکته ای که باید در مورد کابل پچ کورد در نظر داشته باشید این است که، نوع این کابـل با کابـل های مورد استفاده در سیستم‌های کابـل کشی متفاوت است. در واقع همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، پچ کوردها برای انعطاف‌پذیری بیشتر به صورت رشته‌های به‌هم تابیده شده، ساخته می‌شوند. این در حالی است که کابل‌های استاندارد مسی به صورت مفتولی تولید می‌شوند. گفتنی است، «تضعیف سیگنال» insertion loss در پچ کوردها به دلیل رشته‌ای بودن، بیشتر از کابل‌های مفتولی بوده و باید طول آنها کوتاه در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: کابل فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل پچ کورد مسی می‌توانند از ۳۰ تا ۱۰ متر یا بیشتر باشد اما معمولا اکثر شرکت های تولید کننده پچ کورد نظیر لگراند، نگزنس، اشنایدر طول ۵ متر را تولید می‌کنند. معمولا با افزایش طول، کابل‌ها معمولاً ضخیم‌تر و یا با شیلد و فویل بیشتری ساخته می‌شوند تا مانع از تضعیف سیگنال insertion loss و ایجاد فرکانس‌های رادیویی ناخواسته و اغتشاش صوتی (صدای هوم) شوند، در واقع این اقدام برای جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی صورت می‌گیرد و به هر دو سر کابل، کانکتورهای مختلفی را می‌توان متصل کرد تا قابلیت اتصال به انواع دستگاه‌ها را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع مدل های دوربین بولت

کابل پچ کورد فیبر نوری

پچ کورد فیبر نوری، که آن را با نام‌هایی مانند پـچ فیبر یا جامپر نوری نیز می شناسند، یک کابـل فیبری است که انتهای آن به اتصالات فیبر نوری (LC، SC، MTRJ، ST، و …) ختم می‌شود و انواع مختلفی مانند پچ کورد فیبر نوریsc-lc، پچ کورد فیبر نوری lc-lcو پچ کورد فیبر نوری sc-sc و… دارد. از نظر نوع کابل نیز، کابل پچ کورد فیبر نوری انواع مختلفی دارد، نظیر پچ کورد فیبر نوری مالتی مود و پچ کورد فیبر نوری سینگل مود  که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت. کانکتورهای انتهای پچ کورد، به کابل اجازه می‌دهند تا به یک سوئیچ نوری یا سایر دستگاه‌های محاسباتی متصل شود. بعضی از مهم‌ترین کاربردهای کابل پچ کورد فیبر نوری عبارتند از:

  • استفاده در فضای داخلی در اتاق‌های سرور
  • مراکز داده
  • تصویربرداری پزشکی
  • مهندسی مکانیک
  • شبکه‌های LAN
  • شبکه‌های تلویزیون کابلی
  • خطوط تلفن و …

کابل پچ کورد فیبر نوری را می‌توان بر اساس پارامترهای زیادی دسته بندی کرد که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • انواع پچ کورد بر اساس نوع کابـل
  • انواع کابل کورد بر اساس ساختار کابل
  • بر اساس نوع کانکتور
  • بر اساس نوع پولیش کانکتور
  • انواع کابل پچ کورد بر اساس اندازه جکت کابـل

 بیشتر بخوانید: آشنایی با دوربین اسپیددام

انواع پچ کورد فیبر نوری براساس نوع کابـل

کابل پچ کورد

در تولید پچ کورد فیبر نوری، نوع کابـل موضوع بسیار حائز اهمیتی است. هسته‌ی کابل‌های فیبر نوری، معمولا در چند نوع مختلف ساخته می‌شود که رایج ترین آنها عبارتند از:

  • فیبر نوری سینگل مود(جهت استفاده در  فواصل طولانی) با هسته ۹ میکرونی. این کابل می تواند فقط یک سیگنال را در یک زمان مشخص ارسال کنند
  • فیبر نوری مالتی مود با هسته ۶۲.۵ و ۵۰ میکرونی
  • فیبر نوری مالتی مود ۱۰Gig با هسته ۵۰ میکرونی

تذکر: فیبرهای مالتی مود برای فواصل کوتاه مناسب‌اند و توانایی ارسال چندین سیگنال را در یک زمان مشخص دارند.

انواع کابل پچ کورد فیبر نوری براساس ساختار

انواع کابل پچ کورد فیبر نوری بر اساس ساختار عبارتند از:

پچ کورد فیبر نوری simplex: این پچ کوردها تک هسته ای بوده و ساختار ساده‌ای نیز دارد. در هر دو طرف این نوع از کابل ها فقط یک کانکتور وجود دارد.

پچ کورد فیبر نوری duplex: پچ کورد فیبر دوبلکس از دو فیبر و دو کانکتور در هر طرف ساخته شده است. هر فیبر دارای علامت A یا B است یا از رابط‌های رنگی مختلف برای علامت‌گذاری قطب‌ها استفاده می‌کند.

پچ کورد فیبر نوری Ribbon fan-out: از این کابـل ها برای مصارف خاصی استفاده می شود. برای مونتاژ این کابل باید، یک سر آن را با فیبرهای چندگانه و یک کانکتور فیبر روبانی مانند کانکتورMTP و سر دیگر آن را با یک کابل مالتی سیمپلکس و کانکتورهایی مانند ST، SC، LC و… ترکیب کنند.

تفاوت کابـل شبکه و پچ کورد شبکه چیست؟

کابل پاچ کورد

مهمترین و اصلی ترینمواردی که موجب تفاوت این دو کابل با یکدیگر است، متراژ و نوع محصولی است که به بازار عرضه می‌شود.

  1. متراژ کابل پچ کورد معمولا از متراژ کابـل شبکه کمتر است. دلیلی که متراژ آن را کمتر می‌گیرند، افزایش سرعت رد و بدل شدن اطلاعات و همچنین دست و پا گیر نبودن و راحتی کار در بستر شبکه ها است.
  2. تفاوت مهم دیگر این است که کابل شبکه به صورت چند متری (۱۰۰ متری و…) ارائه می‌شود و کابل پچ معمولا متراژی بین نیم متر تا کمتر از ۲۰ متر دارد.
  3. از دیگر تفاوت های مهم این دو کابل سوکت سر کابل ها است. کابل های شبکه به دلیل اینکه برای متراژهای زیاد استفاده می‌شود و به صورت عمده فروخته می‌شود سوکت سر آنها وجود ندارد. اما پچ کورد به دلیل مصرفی بودن آن با سوکت و آماده مصرف به بازار ارائه می‌شود.