پرش لینک ها

سرعت شاتر در دوربین مدار بسته و یا shutter speed چیست؟

5/5 - (10 امتیاز)

سرعت شاتر و یا Shutter Speed دوربین مداربسته که به آن Shutter Time نیز می گویند، از جمله مهم ترین فاکتورهای مهم در دوربین مدار بسته و دوربین عکاسی است که تاثیر زیادی در نوع تصویر خروجی و نیز نور آن دارد. چنانچه از این قابلیت استفاده کنید، این امکان را دارید که برخی از ویژگی های تصویر را تنظیم کنید. این قابلیت معمولا در انواع دوربین های خودرو بسیار کارآمد است، چراکه در این دوربین ها ثبت تصاویر با کیفیت بالا برای تشخیص واضح اعداد اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مقاله از سری مقالات آموزشی گروه نظارت گستر ایمن به بررسی این دوربین ها خواهیم پرداخت. هم چنین برای دریافت مشاوره و ثبت سفارش انواع دوربین مدار بسته از برندهایی همچون داهوا، هایواچ، دوربین ایمو و… می توانید با کارشناسان ما با شماره تماس 41217-021 در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید: تعمیر دوربین مدار بسته در مرکز تخصصی رستر سرویس

سرعت شاتر در دوربین مدار بسته

اجازه دهید این بخش را با این سوال مهم شروع کنیم. سرعت شاتر دوربین مداربسته چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که سرعت شاتر، به مدت زمانی گفته می شود که سنسور دوربین در معرض نور قرار می گیرد. به بیانی ساده تر، فاصله زمانی ای که شاتر دوربین باز است و نور امکان ورود به دوربین را دارد را شاتر تایم می گویند. لازم به ذکر است که شاتر پرده ای است که در مقابل لنز دوربین قرار داشته و زمانی که باز می شود، نور به فضای دوربین ورود می کند. اجازه دهید این موضوع را با ذکر یک مثال برایتان توضیح دهیم. فرض کنید که قصد دارید از یک خودرو در حال حرکت تصویر برداری کنید. این Shutter Speed است که میزان شفافیت تصویر را مشخص می کند. اگر فاصله زمانی طولانی تر از یک حد مجاز باشد، تصویر تار  می شود و اگر کوتاه تر از آن زمان باشد تصویر تاریک می شود.

بیشتر بخوانید: دوربین دام چیست و برای استفاده در چه محیط هایی ساخته شده است؟

سرعت شاتر را چطور نشان می‌دهند؟

Shutter Speed

سرعت شاتر با واحد زمان یعنی ثانیه اندازه گیری می شود و در واقع معمولا کسری از ثانیه (مثلا 1/25 ثانیه) است و زمان لازم برای تشکیل یک تصویر در دوربین را نشان میدهد. در مدل های جدید دوربین های نظارتی سرعت شاتر به صورت یک بازه ( 1  ثانیه تا 10001 ) نوشته می شود و ارتباط مستقیم با نور محیط دارد. به این صورت که هرقدر نور محیط بیشتر باشد shutter speed هم بیشتر می شود تا به مقدار ماکزیمم برسد. معمولا در دیتاشیت دوربین ها مقدار حداقل و حداکثر شاتر تایم درج می شود.

بیشتر بخوانید: دوربین اسپید دام چیست و برای استفاده در چه محیط هایی ساخته شده است؟

سرعت شاتر دوربین مداربسته به چه عواملی بستگی دارد؟

سرعت شاترسرعت شاتر در انواع دوربین های مداربستهمعمولا به دو فاکتور اساسی بستگی دارد:

  • میزان حساسیت سنسور تصویر به نور: به این صورت است که هرچه حساسیت سنسور تصویر به نور بیشتر باشد به زمان کمتری برای تشکیل تصویر نیاز است. در نتیجه سرعت شاتر نیز بیشتر می شود.
  • میزان نور محیط: در نظر داشته باشید که هر چه نور محیط اطراف دوربین بیشتر باشد، چیپ تصویر به زمان کمتری برای تشکیل تصویر نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: دوربین بولت چیست و برای استفاده در چه محیط هایی ساخته شده است؟

نحوه تنظیم سرعت شاتر به چه صورت است؟

در نظر داشته باشید که اکثر دوربین ها به طور پیش فرض سرعت شاتر را می توانند به صورت خودکار کنترل کنند. زمانی که دوربین خود را روی حالت “خودکار” تنظیم می کنید، سرعت شاتر توسط دوربین بدون ورودی شما انتخاب می شود. البته باز هم می توانید، در صورت لزوم shutter speed را به صورت دستی تنظیم کنید. با تنظیم دوربین روی حالت Shutter Priority  سرعت شاتر را انتخاب می کنید و دوربین به طور خودکار دیافراگم را انتخاب می کند. با تنظیم دوربین روی حالت “دستی” ، سرعت شاتر و دیافراگم را به صورت دستی انتخاب می کنید. چه شاتر را دستی تنظیم کنید چه اتوماتیک، می توانید ISO را به صورت دستی یا خودکار تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: دوربین لامپی چیست و برای استفاده در چه محیط هایی ساخته شده است؟

تفاوت تنظیمات خودکار سرعت شاتر با تنظیم دستی

سرعت شاترهمانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، سیستم های نظارتی عموما بصورت پیش فرض بر روی کنترل اتوماتیک سرعت شاتر تنظیم شده اند. این اصل به این معنا است که دوربین شما قادر است shutter speed را براساس شرایط تغییر دهد. یعنی در زمانی که محیط شما بسیار روشن است، سرعت شاتر سریعتر شده و در محیطهای تاریک سرعت شاتر کندتر می شود. از طرفی کاربران هم میتوانند برای بهبود کنترل روی طیف exposure بصورت دستی سرعت شاتر را کاهش یا افزایش دهند تا بر روی حداقل یا حداکثر سرعت تنظیم کنند. اما گفتنی است که در حالت عادی اصلا نیازی به انجام اینکار و تنظیم دستر شاتر نیست و تنها در زمانی که ضعف یا نقصی در میزان پیش فرض که توسط کارخانه تنظیم شده است، مشاهده کردید، می توانید تغییراتی اعمال کنید. در سال 2017 به بعد تقریبا همه دوربینهای نظارتی که روانه ی بازار می شدند از تنظیمات پیشفرض shutter speed استفاده می کنند اما با این حال تنظیمات دستی هنوز هم قابل استفاده هستند و در مواردی مثل ضبط شماره پلاک خودرو یا تشخیص ماشینی بکار می آیند.

بیشتر بخوانید: دوربین لامپی چیست و برای استفاده در چه محیط هایی ساخته شده است؟

Sense Up چیست؟

 Sense UP در واقع قابلیتی در دوربین های مداربسته است که می تواند سرعت بسته شدن شاتر را کندتر کرده و در نتیجه  نور بیشتری را وارد دوربین کند و تصویر روشن تری گرفته میشود. در نظر داشته باشید که این کارایی در محیط های تاریک که نور محیط کم است، نیاز شما به نور مصنوعی برای تصویر برداری را به حداقل می رساند.

مزایای استفاده از ویژگی Sense up

Shutter Speed

دوربین هایی که به این تکنولوژی مجهز هستند، میتوانند در محیط های تاریک  تصویر رنگی را نمایش دهند. ساز و کار این دوربین ها به گونه ای هست که در زمان فعال بودن Sense up اگر دوربین در محیط با نور کم قرار داشته باشد، شاتر مدت زمان طولانی تری باز می ماند و در نتیجه نور بیشتری وارد دوربین می شود و نهایتا قدرت دیدن اشیا در نور کم بیشتر از حالت نرمال می شود.

بیشتر بخوانید: دوربین جاسوسی چیست و برای استفاده در چه محیط هایی ساخته شده است؟

معایب تکنولوژی up-Sense

چنانچه قصد دارید، تصاویر زنده و در اصطلاح Real داشته باشید، دوربین باید حدود 25 تا30 فریم در ثانیه تهیه کند، این در حالتی است که دوربین هایی که قابلیت Sense up دارند، برای دید در تاریکی و نور کم از طریق کاهش سرعت شاتر تعدادی از فریم ها را از دست می دهد و نمی تواند 25 تا 30 فریم در ثانیه را تهیه کند.