پرش لینک ها

هوشمندسازی خانه به چه معناست و چه فوایدی دارد؟

هوشمندسازی خانه (smart House) روش نوینی است که علاوه بر اینکه موجب کاهش مصرف انرژی برق و به طبع صرفه جویی در هزینه ها می شود، با هدف افزایش آسایش، راحتی و امنیت ساکنین پدید آمده است. از این سیستم ها در ساختمان‌های مسکونی و اداری برای نظارت بیشتر و کنترل تمامی تجهیزات برقی اعم از، کنترل دوربین مدار بسته، تهویه مطبوع، روشنایی، پریزهای برق، سیستم‌های آتش‌نشانی، صوتی و تصویری و … بکار گرفته می‌شود. در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات آموزشی شرکت نظارت گستر ایمن با تکنولوژی هوشمندسازی خانه بیشتر آشنا می شویم.

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی در هایک ویژن یا دیپ لرنینگ

معرفی خانه هوشمند

واقعیت این است که اکثر ما به نوعی از هوشمند سازی در فعالیت های روزمره خود استفاده می کنیم. به طور مثال درهای اتوماتیک، دزدگیر منزل، پارکینگ ها، ساعت های زنگ دار، تایمر اجاق گاز و … . اما هوشمندسازی خانه و یا به عبارتی خانه هوشمند معنای دیگری دارد.

منظور از خانه هوشمند، ساختمانی است که تمامی اجزا و لوازم برقی آن به کمک یک سیستم مرکزی یکپارچه شده و به خوبی کنار هم کار می کنند. به بیانی ساده تر در هوشمندسازی خانه شما در هر مختصات جغرافیایی که باشید، با فشردن یک دکمه به راحتی می توانید همه چیزِ خانه خود را کنترل کنید و یا حتی می توانید برای بخش های مختلف منزلتان برنامه های از پیش مشخص شده تعیین کنید تا راس ساعت خاصی اتفاق خاصی بی افتد. اما سوالی که معمولا بعد از آشنایی با خانه هوشمند در ذهن هرکسی نقش میبندد این است که این سیستم چگونه کار می کند؟

بیشتر بخوانید: خرید انواع مدل های دوربین ip

سازوکار سیستم هوشمندسازی خانه 

اصلی ترین وظیفه سیستم هوشمندسازی خانه که موجب پیدایش آن شده است، کنترل دما، سرمایش، تهویه، روشنایی و سایر سیستم های حیاتی ساختمان و همچنین تحت نظر داشتن و کنترل آنها است تا در صورت بروز مشکل بتواند به مالکین اطلاع دهد. البته بسته به مشکل به وجود آمده در برخی از مواقع خود سیستم می تواند قبل از رسیدن مالکین ساختمان به شکل هوشمندانه ای مشکل را حل کند.

نحوه عملکرد سیستم هوشمندسازی ساختمان به این صورت است که به کمک سنسورهای هوشمند شرایط را دائما کنترل و مدیریت می کند. همچنین چنانچه ساکنین یا مدیران ساختمان مایل باشند می‌توانند یک سری از تنظیمات اولیه را بر روی سیستم خود اعمال کنند. مثلا می توانند دمای مشاعات را به طور خودکار بر روی 23 درجه قرار دهند.

بیشتر بخوانید: خرید انواع مدل های دوربین ایمو

مزایای هوشمندسازی خانه

خانه هوشمنداز مهمترین مزایای هوشمندسازی خانه عبارتند از:

  • امکان كنترل نمودن هوشمند روشنایی خانه
  • امکان كنترل هوشمند دما
  • امکان كنترل هوشمند پرده برقی
  • امکان کنترل نمودن سیستم صوتی و تصویری
  • بهره گیری از سیستم اعلام حریق
  • بهره گیری از سیستم حفاظتی و امنیتی
  • بهره گیری از سیستم تغذیه گیاهان و حیوانات

یکی از مزایای این خانه های هوشمند که اغلب افراد هم با آن آشنا هستند، توانایی کنترل روشنایی ساختمان است. سازوکار سیستم های هوشمندسازی خانه در کنترل روشنایی به این صورت است که، فقط در صورت حضور شخصی در محیط، روشنایی چک شده و چنانچه از حد تعیین شده برای سیستم کمتر باشد چراغ ها روشن می شوند و چنانچه فرد محیط را ترک کرد، بعد از گذشت زمانی مشخص چراغها مجددا خاموش شوند.

بیشتر بخوانید: چه تجهیزات حفاظتی در ورودی منازل استفاده می شوند؟

اجازه دهید این موضوع را با ذکر مثالی دیگر برایتان توضیح دهیم. چنانچه ساختمان شما هوشمند باشد، می توانید سیستم سرمایش یا گرمایشی منزلتان را بصورت هوشمند کنترل کنید، به این صورت که دمای محیط در حد معینی ثابت نگه داشته می شود و همچنین شما می توانید مشخص کنید که  اگر در بازه زمانی مشخصی کسی در محل حاضر نبود سیستم سرمایشی یا گرمایشی به صورت خودکار خاموش شود.  این سیستم همچنین می تواند در صورت بازماندن پنجره و حضور شما در منزل هشداری برایتان ارسال کند تا از اتلاف انرژی جلوگیری گردد و در صورت عدم توجه شما به این اخطار بعد از گذشت زمان مشخصی که آن را در سیستم تعیین کرده اید، سیستم های سرمایشی و گرمایشی به طور خودکار خاموش می شوند.

یکی دیگر از دیگر ویژگی های محبوب سیستم هوشمندسازی خانه ، سیستم حفاظتی می باشد . یعنی چنانچه شما سیستم را در وضعیت دزدگیر قرار داده باشید اگر درها و پنجره ها باز شوند سیستم هوشمند به عنوان دزدگیر عمل کرده و ضمن فعال کردن آژیر  با شماره هایی که از قبل برای آن تعریف شده تماس گرفته و موضوع را گزارش نماید.

در نظر داشته باشید که نگاه کردن به ساختمان هوشمند به عنوان یک کالای لوکس کار اشتباهی است، چراکه این سیستم بسیار کارآرا بوده و به حد چشمگیری میتواند از حدر رفتن انرژی جلوگیری کرده و سایر هزینه های منزل را کنترل کند.

در نظر داشته باشید که خانه هوشمند را می توانید بر اساس نیازتان شخصی سازی کنید و هر یک از موارد بالا را با توجه به نیاز ، سلیقه و بودجه خود انتخاب و اجرا نمائید. البته این نکته هم قابل ذکر است که در صورتی که زیر ساخت های لازم را فراهم آورید در آینده می توانید، سیستم خود را بروز کرده و مواردی را به آن اضافه کنید.

هزینه هوشمندسازی خانه

هومشندسازی خانهخانه های هوشمند هم مانند هر وسیله و دستگاهی دیگر، توسط برند های مختلف با امکانات و ویژگی های مختلف و در رنج قیمتی متفاوت وجود دارد. اما با این وجود، هزینه بیشتر موجب می شود که، خانه هوشمند شما باکیفیت تر باشد. همچنین لازم به ذکر است که یکی از با کیفیت ترین نمونه های خانه هوشمند توسط برند داهوا تولید میشود. این برند محصولاتی متناسب را با هر محدوده قیمتی تولید می کند.

سوالات متداول:

1- هزینه لازم برای هوشمندسازی خانه چقدر است؟

قیمت تمام شده خانه هوشمند به عوامل زیادی از جمله متراژ خانه، پیچیدگی های پروژه، فناوری هایی مصرفی جهت هوشمند سازی منازل، شرکت های ارائه دهنده خدمات هوشمند سازی و… بستگی دارد. این هزینه بسته به آنچه بالاتر عنوان کردیم می تواند از چند میلیون تا چند ده میلیون برای هر خانه متغیر باشد.

فناوری ها مورد نیاز جهت هوشمندسازی خانه عبارتند از:

  • سیستم هوشمند خانه
  • دستگاه های هوشمند.
  • تکنولوژی IoT.
  • هوش مصنوعی.
  • تجهیزات صوتی و تصویری هوشمند.
  • رباتیک
  • و…